2018. április 19., csütörtök

Logo

Címlap Zöldvilág Műsoron a Tétényi fennsík

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

Műsoron a Tétényi fennsík PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szerk.   
2011. január 28. péntek, 10:40
Komoly szakmai fórumnak ígérkezik a Törökbálintot is érintő munkamegbeszélés biológusokkal és környezetvédőkkel.

A város és a környék jövője szempontjából fontos kerekasztal beszélgetésen civil szervezetek képviselői, biológusok, környezetvédők, politikusok és természetesen az országos sajtó is képviselteti magát. Már ismert, hogy mind Csenger-Zalán Zsolt, a kerület országgyűlési képviselője, mint Csenger-Zalán Annamária, Törökbálint főépítésze képviselni fog minket.


M E G H Í V Ó

 

Tétényi fennsík  kerekasztal   -   munkamegbeszélés

A Levegő Munkacsoport és a Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület szervezésében 2011. február 3-án,  csütörtökön du. 15 órai kezdettel.

TIT Stúdió Egyesület (Budapest XI. kerület, Zsombolyai u. 6.)


A Tétényi fennsík a főváros dél-nyugati kapujában az egyik utolsó összefüggő zöldterület, amely  -  elsősorban a honvédségi zártságnak köszönhetően -  sokáig megőrizte természetközeli jellegét. Elsősorban sziklagyepes lejtősztyeppek, bokorerdők képeznek sok tekintetben speciális élőhelyeket, a dunántúli középhegységi, és az alföldi élővilág találkozása számára.  Igen nagyszámú védett növény és rovar jellemzi a területet, a még mindig jelentős részben kis bolygatású  természetközeli zónákban.

A terület jelentősége nagy a főváros és agglomerációja szempontjából is, átszellőzés, helyi klíma alakulása, és a szabadidős programok, a környezeti nevelés szempontjából.

A 90-es években elindult a területek értékesítése, átsorolása, beépítése, elsősorban  az agglomerációs településeken, de a fővárosban is.

Számos vizsgálat, szakvélemény készült a terület természeti értékeiről, és védettségi javaslatok fogalmazódtak meg már a 90-enes évek elejétől. Ennek keretében  a fővárosi oldalon egy 111 hektáros rész helyi védettséget kapott, további védő övezetekkel, míg a törökbálinti Nagypusztára és kapcsolódó területekre országos védelmi javaslat fogalmazódott meg, aminek folyamata bő tíz éve zajlik.

Emellett a széles terület Törökbálinttól a Balatoni útig, illetve elemeiben tovább is, a Natura 2000-es hálózat része.

Továbbá a XXII. kerületi oldalon a meglévő védettség bővítésére, a Balatoni út  város felőli oldalán lévő értékes sávra is védelmi javaslat fogalmazódott meg  a Fővárosnál.

A közelmúltban a megmaradt még igen értékes, magas biodiverzitású területek átsorolása és beépítése is elkezdődött, a budaörsi, törökbálinti és kamaraerdei (XI. kerületi) területeken, az ún. „hármashatár” térségében  - Budaörs, Törökbálint és a főváros  érintett két területének találkozása  körrnyezetében -  ahol jelentős méretű lakóparkok építése  van előkészítés alatt. Ez kiváltotta a helyi és térségi lakók, civil szervezetek ellenállását és egyes szakhatóságok, állami szervek is felemelték ez ellen szavukat.


Úgy gondoljuk, a 24. órában vagyunk, hogy megállítsuk ezt az önpusztító folyamatot, és megvédjük azokat az értékeket, amik még megmaradtak, és kimunkáljunk egy hosszabb távon fenntartható  területgazdálkodási modellt a szűkebb térségre.


A kerekasztal megbeszélésre meghívtuk a Tétényi fennsík ügyében érdekelt  önkormányzatok, civil szervezetek, szakhatóságok és államigazgatási szervek képviselőit, valamint az érintett országgyűlési képviselőket.

Bevezető szakmai előadást tart a Tétényi fennsík természeti értékeiről:

Gergely Attila okl. biológus, egyetemi adjunktus: Budapesti Corvinus Egyetem Tájvédelmi és Tájrehabilitációs Tanszék

A beszélgetést dr. Mészáros Péter a Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület elnöke vezeti


A  rendezvény sikere érdekében számítunk  Ön  és/vagy  Munkatársai szíves részvételére!


Üdvözlettel:

Zöld Jövő Levegő Munkacsoport
Környezetvédelmi Egyesület
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Országos Környezetvédő Szövetség
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.


 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Hozzászólások (44)
44 2011. február 07. hétfő, 15:17
Pistályi lakos
Igaza van,nem ehhez a témához illik.Csak hangot akartam adni annak,hogy bizonyos emberek ránk hivatkozva,hogy majd nekünk jobb lesz,saját maguknak húznak ki több száz milliót a városkasszából,amit valóban hasznos dolgokra is lehetne fordítani. Csak ezzel nem foglalkozik még eléggé a sajtó és ezért írtam le ide.
43 2011. február 04. péntek, 17:11
Vuk
Pistályi Lakos!

Tisztelt Uram! vagy Hölgyem!

Forduljon a kedves megválasztott Csuka Úrhoz!Ő az Önök képviselője. Ha jól tudom utak is épültek, az más kérdés, hogy nincs megfelelő alapja, nincs csatorna stb.. Persze egyértelmű ez. A megválasztott képviselőnek sietnie kellett a kampány hajrájában. Ennek a levét Önök fogják inni az elkövetkezendő években.

Ha jól tudom CSuka Attila nem is nagyon dolgozik, a "befektetéseiből" él!
Igy biztos van ideje Önökre és az Önök érdekét képviselni, ez a dolga. Nem is értem hogy jön ide pistapógár"...
42 2011. február 04. péntek, 14:24
Pistályi lakos
Polgármester úr! Ne a Mechanikás lobbizással foglalkozzon,hanem oldja meg a Pistálybeli lakosok problémáit amit ígérgettek a választások előtt!Nincs normális vizünk,utunk,csatornánk!Mi Budaörs és Törökbálint felé akarunk közlekedni,mert nem szeretnénk attól rettegni,hogy a gyerekeinket mikor üti el egy kamion,targonca stb.
41 2011. február 04. péntek, 10:28
( Mechanikás vállalkozó)
Sok adót fizettünk az elmúlt években az önkormányzatnak! Ha már mi nem kapunk vissza fejlesztésekre,oldja meg ebből a pénzből a pistályosok problémát!Út,Víz,Csatorna,de ne rajtunk keresztül!Egyáltalán ki az a Wolf aki a mi pénzünkből és a Törökbálinti adófizetők pénzéből akar hasznot húzni????
40 2011. február 04. péntek, 09:54
Polgár
Lehetséges, hogy a legújabb pénztemető az MM úthálózatának "megvásárlása" lesz, majd átjátszása valamelyik havernak, pl: Wolf. (4 hektár ára kb bruttó 500M Ft) Amúgy semmi szüksége nincs rá az Önkormányzatnak...

kedves (zako).
Ez így nem igaz! Az utak alatt közművek mennek ami magánkézben van.Így a trafóház,szennyvízszivattyúk és a nyomásfokozó gépház is.Ráadásul az utak nagy részén aszfalt van ezért a te általad számolt összeg is jóval több.Ha mindent összeadnánk,akkor az 500m ft könnyen elérheti a dupláját is! És most nettó összegről beszélünk!Ezzel ismét csak egy ember járna jól! Wolf (úr)
39 2011. február 04. péntek, 08:43
polt
36. komment

Az önkormányzati vagyonnal rosszul vagy felelőtlenül gazdálkodó személyekkel, polgármesterekkel, képviselő testületekkel szemben szankciót kellene alkalmazni.

Jól értettem?
38 2011. február 01. kedd, 21:10
haha
Mostanában járt valaki a tétényi fennsíkon?és ha igen mit látott a sok szemétlátványán túl amit a mostani gazda enged meg ,hogy leöntsék és ezért még pénzt is kér.
37 2011. január 31. hétfő, 09:18
xy*
A Tétényi fennsík némi pénz és kulturáltság kérdése. Gazdagabb országok megtalálnák a módját okos használatának (egyszerű, tájba illő kerítés, utak, ellenőrizhető bejáratok, túristacsalogató/tájékoztató apróbb létesítmények, stb.). A jelenlegi állapot csak a renitenskedőknek kedvez (szemétlerakók, ingatlanspekulánsok). Amíg "vezetőinket" jórészt csak a könnyű és gyors gyarapodás érdekli, nem számíthatunk másra. Mindig csak a duma, a duma, meg a duma. Ebben jók vagyunk.
36 2011. január 30. vasárnap, 20:37
lac
http://index.hu/belfold/2011/01/30/31_milliardos_adossagelengedes_jon_iden/

"Az önkormányzatok nem működési célokat szolgáló hiteleivel, kötvénykibocsátásával kapcsolatban azt mondta: ezt alaposan fel kell mérni, majd amikor már egyértelműen látható a probléma nagysága, koncepciót dolgoznak ki. Azt szeretnék, ha a jövőben az Állami Számvevőszéknek vagy valamelyik miniszternek is szerepe lenne az önkormányzatok hitelképességének a vizsgálatában, a hitelfelvétel engedélyezésében.

Az államtitkár úgy látja, az önkormányzati vagyonnal rosszul vagy felelőtlenül gazdálkodó közéleti személyekkel, polgármesterekkel vagy képviselő-testületekkel szemben szankciót kellene alkalmazni."
35 2011. január 30. vasárnap, 15:35
zakó
Lehetséges, hogy a legújabb pénztemető az MM úthálózatának "megvásárlása" lesz, majd átjátszása valamelyik havernak, pl: Wolf. (4 hektár ára kb bruttó 500M Ft) Amúgy semmi szüksége nincs rá az Önkormányzatnak...
34 2011. január 30. vasárnap, 10:20
faguriga
Jó, hogy volt a földrengés, a következő milliárdos pótmunkákat rá lehet kenni a katasztrófára! Ja, és lesz majd mindenre póttervezés, pótköltségvetés és pótmunka. Az elkészült terveket majd a földrengés veszélyre hivatkozva lehet átterveztetni!
33 2011. január 29. szombat, 21:05
pénzekszállnak
Takarítási költség: Györfi Judit tudja, elvégre a cége takarított. De azt mi nem fogjuk megtudni!
32 2011. január 29. szombat, 20:48
pénzekszállnak
A sorra kudarcos beruházásokat felemlegetve Turai polgármester az erre való konkrétabb választ azzal a népi bölcsességgel szokta elhárítani: "Okos a paraszt a vásár után!"
A közmeghallgatáson is ezt mondta a számon kérő lakósoktól!
De hány vásár kell még ahhoz, hogy jól lakjanak pénzzel???
31 2011. január 29. szombat, 20:46
patakparti
Ugye sehol se történt nagyobb baj Törökbálinton az 1 órával ezelőtti földrengés kapcsán?

Én még csak 22 éve lakom itt, de ilyet még nem tapasztaltam! Persze az is jellemző, hogy a katasztrofavedelem.hu-n nincsen semmi hír, az idokep.hu-n viszont 5 perccel késobb már hiteles infok voltak. Az epicentrum alig 40 kilométerre volt tőlünk!!!
30 2011. január 29. szombat, 20:32
pénzekszállnak
Beázott nyáron persze az ovi tető, nem beszélve arról, hogy megtörtént az átadás, és egy hét múlva felbontották a díszburkolatot az utcában és akkor készítették el a csapadék vízelvezetést! Pár millió plusz munka!
29 2011. január 29. szombat, 20:13
lea
Az új óvoda viszontagságairól részletes adalék a polgármester úrtól:
http://www.balintinfo.hu/turaibeszed_bobitaovi_2010.htm

Kívánatos volna az ezidáig kétszázmillió forintot is meghaladó javítási költségekről, a szanatórium többszörösére rúgó takarítási költségekről szárnyra kapott híresztelések hiteles cáfolata. Tényleg beázik a tető?
28 2011. január 29. szombat, 19:10
don
a beépítés magába foglalná a volt laktanya területén lévő épületeket is? meddig tartana a beépítés, mert nem annyira világos még nekem. valaki tudna informálni? köszönöm
27 2011. január 29. szombat, 15:17
ezt találtam
Ez egy 2008-as írás,Gáldi György írta a Tükörcserepekben és "anarchista" nicknevű törökbálinti lakos fűzött hozzá észrevételeket.
Már akkor volt akinek szúrta a szemét a "túlvállalás"...
A T a J egy helyi fórum, vagy mi??

Forrás:
T a J / Tegyünk a jövőnkért! / Ön szerint mitől lenne Törökbálint igazi város?


Válasz Idéz anarchista
Tag # Elküldve: 12 Sze 2008 08:42

Gáldi György tükörcserepeiben olvastam, és megijedtem!

„Augusztus 26-án este, amikor ezeket a sorokat írom, ott tartunk, hogy néhány órája kaptunk egy jól strukturált, könnyen áttekinthető táblázatrendszert, egyelőre minden szöveges magyarázat nélkül, amely több mint 16 milliárd forint értékű közcélú fejlesztést kíván megvalósítani a városban, idén 2,5, jövőre 8 majd 2010-ben 5,5 milliárd forint értékben.”

Ezt sikerült kitalálniuk a nyáron? Egy ilyen hosszú távú program kidolgozására ez elég idő?

„A dokumentum hitelfelvétel illetve a következő évek során visszafizetendő vállalkozói tőke formájában mintegy 9 milliárd forintnyi összeget kíván a város fejlesztésére fordítani. Egyszerű emberként felmérhetetlen mennyiségű pénz, muszáj viszonyítási pontot keresni. Ez a szám mintegy ötszöröse a dokumentum alapján 2010-ben a városban termelődő bevétel (beleértve már a Pannon GSM-től származó adóforintokat 6,3 Mrd Ft) és a város működtetési költségei (4,5 Mrd Ft) különbségének.”

Miből lesz meg erre a fedezet? Persze egyértelmű, hogy fejleszteni kell. De miért van az, hogy amit a Turai nem tett meg nyolc év alatt, azt most a következő választásokig gyorsan és mindenáron meg akarja tenni. Nem túl veszélyes egy ilyen hitelből élő stratégiát felállítani?
Hitelt felvenni viszonylag egyszerű, de vissza kell fizetni a kamatokat, a tőkét és még fent is kell tartani azokat az építményeket amelyek majdan megépülnek ebből a hitelből. Elég lesz minderre a bevétel? Kétlem!

„De a felhasználási célok között, vastagon fogó ceruzával felrajzolva (pl. két körforgalom a Géza Fejedelem út két végén 250 millió Ft, miközben a teljes útépítés eredetileg ennek kevesebb, mint felébe került) gyakorlatilag nem látok, nem találok ilyet. Nem arról van szó, hogy döntő többségükben ne lennének szükségesek, üdvösek a megfogalmazott célok. De nem ennyi idő alatt, nem ennyiért megvalósítva, nem ilyen áldozatot hozva.”

Itt nincsenek prioritások? Az oké, hogy meg kell végre oldani az iskolai és óvodai problémákat. Erre még azt mondom, kell áldozni. Ezekre lehet felvenni hitelt. Azért a Géza Fejedelem körforgalmai nem életbevágó problémák. Ilyesmire nem szabad hitelt felvenni!

„Semmilyen túlzás nincsen abban, ha leírom, ennek a programnak a megvalósítása egy spirálba ülteti be Törökbálintot. 15 éves törlesztési ütemezéssel és akár devizakamatokkal is számolva minimum 1,2-1,3 Mrd Ft-os adósságszolgálati teher jut 2011-től 1,8 milliárdos működésen túli bevételi többletre.”

Nekem erről a most elhíresült Tiszaderzs jut eszembe. Tudom, hogy ez túlzás. De ezek a számok nekem túl magasak.

„mennyire engedi a testületi többség ezt a dokumentumot formálni, átgondolni vagy esik abba a csapdába: 2010-re minden eredményt fel kell tudni mutatni.”

Szerintem semennyire. Folytatódik az ámokfutás. Azért kedves „gáldigyörgy”, mivel Ön ezen a téren szakember, talán elérhet eredményeket. Ne hagyja, hogy ennyire eladósítsák a várost!
26 2011. január 29. szombat, 13:39
lea
Azt, hogy csupán a Telenor (egy gazdasági társaság) adójára ilyen léptékű beruházásokat alapítottak, könnyelműség volt, ennek egyik oka, hogy akár tönkre is mehet. Ezt egy 2010. május 16-i írás már említi: emlékezzünk a Pannon leépítéseire!

http://www.miep.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=3316:ingatlan-es-koezmpanama-toeroekbalinton&catid=38:publicisztika&Itemid=60
25 2011. január 29. szombat, 12:56
lea
Szeretettel várjuk a polgármester urat és a képviselő testület minden kedves, Törökbálintért szabad idejében, társadalmi munkában tenni akaró tagját, minden ilyen jószándékú törökbálintit, fajra, nemre, felekezeti vagy párt-hovatartozásra tekintet nélkül: nézzünk, olvassunk, gondolkodjunk, cselekedjünk közösen a köz-ért, összefogással segítsük a testület munkáját!
24 2011. január 29. szombat, 12:49
ötös
Mondom jelen!
23 2011. január 29. szombat, 12:47
lea
Kik azok, aki hajlandóak az együttműködésre, kérem, itt jelezzék!
22 2011. január 29. szombat, 12:46
faguriga
Ha bebizonyosodik a gyanú, az önkormányzat képviselői négykézláb végig kell menjenek a város el nem készült főutcáján, nyakukban SUKORÓ táblával
21 2011. január 29. szombat, 12:45
ötös
Helyes, mikor találkozzunk?
20 2011. január 29. szombat, 12:42
lea
Azt gondolom, hogy össze kell fogni minden jobbító szándékú törökbálintinak: ki kell kérni a hivatalból a vonatkozó dokumentációkat, ehhez ha kell, gyűjtsünk aláírást, ismerkedjünk meg azzal, mi történik velünk, hogy megalapozottan mondhassunk véleményt.
19 2011. január 29. szombat, 12:37
faguriga
Na, kár volt elpuffogtatni a "Sukoró" jelzőt a tükörhegyi ügyre... Ez az igazi Sukoró! (Hívjuk Sukoro I. projektnek... Mert az a gyanúm, hogy találunk még hasonló esetet, csak figyeljünk!)
18 2011. január 29. szombat, 12:32
ötös
Lea, megtaláltam, ott nézheted az előterjesztésben. A folyamatban levő beruházások száma:41.
17 2011. január 29. szombat, 12:30
lea
Folyt. 5.

A meghívóban még szerepelt, hogy a Tétényi fennsík 100 hektárából a tulajdonos 10 hektárt ad tulajdonba az önkormányzatnak azért cserébe, hogy az belterületté nyilvánítsa az egészet.

Számoljunk! 1 hektár = 10.000,- /Tizezer/ m2 (forrás:http://www.agt.bme.hu/tantargyak/web/atvalt.html).

100 hektár= 100 x 10.000 = 1.000.000,- /Egymillió/ m2.

Nagyon jó minőségű aranykoronájú termőföld (külterület) ára ma Mo.-on 800.000,- és 1.000.000,- Ft között mozog. Egy m2 80-100 Ft.

Számoljuk ezt nagyon-nagyon vastagon Tb.-on külterületként nagy 1.000,- Ft/m2 áron.

Ekkor egymillió m2 (100 hektár) külterület bőven felbecsült ára 1.000.000.000,- /Egymilliárd/ Ft. Belterületként 1 m2-t 20.000,- Ft-ért biztosan lehet értékesíteni.
Az egymillió m2 (100 hektár) belterület becsült ára 20.000.000.000,- /Húszmilliárd/ Ft.

Ha belterületbe vonja a teljes területet az önkormányzat, kap 10 hektárt = 100.000 m2-t, amely belterületi értéke 2.000.000.000,- /Kétmilliárd/ Ft. Ezt kapja "ajándékba".
Úgy tűnik, ez egy nagyon jó üzlet.

A maradék a tulajdonosnál marad, annak tizennyolcmilliárd az értéke.

Kinek jó üzlet ez? Ha a meglévő földjeit egymilliárdra taksáljuk, kettőt ad az önkormányzatnak, akkor marad neki tizenhétmilliárd Ft nyereség. Miért is adunk valakinek tizenhétmilliárd Ft-ot ajándékba, ha ezt valóban megteszi majd az önkormányzat? Kétmilliárd Ft-ért?

Kétmilliárdért tizenhetet adunk? Egyenértékű ez?
16 2011. január 29. szombat, 12:21
faguriga
Azért, ha én állam lennék, és nehéz helyzetből kimosnék egy túlköltekező önkormányzatot, bizony, a körmére néznék, hogy mire költ a továbbiakban? Már a vészhelyzet elkerülése miatt is.
15 2011. január 29. szombat, 12:17
ötös
Jó kérdés, nem találtam sehol az előterjesztést ezekre vonatkozóan!
14 2011. január 29. szombat, 12:03
lea
Folyt. 4.

10/e.) Beszámoló a két ülés között történt legfontosabb eseményekről
Törökbálint Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a két ülés között történt legfontosabb
eseményekről szóló beszámolót elfogadta.

Akkor minden rendben, sehol semmi probléma???
13 2011. január 29. szombat, 12:02
lea
Folyt. 3.

10/d.) Beszámoló a lejárt határidejű határozatokról
Törökbálint Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a lejárt határidejű határozatokról szóló
beszámolót elfogadta.

???
12 2011. január 29. szombat, 12:00
lea
Folyt. 2.

10.) Tájékoztatók, beszámolók:
a.) Beszámoló a folyamatban lévő beruházások helyzetéről
Törökbálint Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a folyamatban lévő beruházások
helyzetéről szóló beszámolót elfogadta.

Miről van szó? ???
11 2011. január 29. szombat, 11:58
lea
Elveink Társai!

A január 27-i képviselőtestületi ülés meghívóját hamar levették Tb hivatalos honlapjáról. Most nézem a határozatokat, olvassák Önök is!

8.) Beruházások, fejlesztések, feladatok:
a.) Javaslat az Önkormányzat és az Égett-völgy Ingatlanfejlesztő Zrt. között fennálló
szerződésből származó kötelezettség kezelésére, megállapodás aláírására
17/2011. (I. 27.) ÖK
Törökbálint Város Önkormányzatának Képviselő-testülete
1. megismerte – megtárgyalta az Önkormányzat és az Égettvölgy Zrt. között fennálló
szerződésekből származó kötbérkötelezettség kezelésével – Megállapodás aláírásával –
összefüggésben elkészített előterjesztés (és mellékletei) anyagát.
2. Felkéri a Polgármestert a kötbér kötelezettség kezelésére bemutatott „Megállapodás”
aláírására, a szükséges teendők megtételére.
3. Felkéri a Jegyzőt, hogy tegyen – sürgősen – intézkedéseket a még hátralévő telekrendezések
befejezésére, a kötbérkötelezettség ellentételeként átadni kívánt telkek Égettvölgy Zrt.
részére történő mihamarabbi átadására.
Felelős: Polgármester – Jegyző
Határidő: azonnal – folyamatos
18/2011. (I. 27.) ÖK
Törökbálint Város Önkormányzatának Képviselő


Vagyis valamely szerződéses kötelezettségét (melyiket?) nem teljesítette az Önkormányzat. Miért nem? Emiatt kötbérfizetési kötelezettség terheli. Teljesítés helyett adással két nagyonn területű ingatlant akar a kötbér helyett adni.

Erről ki tájékoztatja a lakosságot?

Tényleg úgy gondolják, hogy négyévente választu nk és utána szabadon azt tesznek, amit ŐK jónak látnak?
10 2011. január 29. szombat, 11:33
energikus
az MM-el kapcsolatban rögzítenék, néhány tényt: Wolf Gábor nem képviseli a tulajdonosokat. Sokan vannak akik a telekosztástban magukat képviselik és nem adnak korlátlan felhatalmazást harmadik félnek. Ez érthető és elfogadható, hiszen az ingatlan nagy érték és az a fölötti rendelkezést a tulajdonosok nem engedik át könnyen másnak. ebből következik, hogy a telekosztás nem elintézett ügy. A közművek és az úthálózat üzemeltetőnek van egy életképes koncepciója a terület fejlesztésére, amit a többség már elfogadott. Wolf és csapata ezt próbálja megfúrni. A telekosztás folyamatát arra használná, hogy az üzemeltetési jogokat magának megszerezze. Ez furcsán hangzik, de ők kérték a terület kisajátítását azzal ,hogy majd megtérítik aköltségeket az Önkormányzatnak. ez egy újabb panama lesz?
9 2011. január 29. szombat, 10:32
JKL
Ez elképesztő!
Rokonok, üzlettársak, összefonódás minden fronton
Sosem lesz vége?
8 2011. január 29. szombat, 10:13
Csencsel-Zalán
Csengerzalán legfeljebb a saját üzleti érdekeit képviseli más semmit. Ezért kellett Szabaczki úr is a politikai pályára. Lehet, hogy a Pista nem akart Osztozkodni? Főépítészi pozícióval szabályozási tervek, területfejlesztés stb. Szabaczkival pedig a politikai "rásegítés" lett volna a cél?

Tárolt Cégkivonat
A Cg.13-09-083606 cégjegyzékszámú SCANTRADE Recycling Környezetvédelmi Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság (2045 Törökbálint, Liget u 9.) cég 2011. január 7. napján hatályos adatai a következők:

I. Cégformától független adatok
1. Általános adatok
Cégjegyzékszám: 13-09-083606
Cégforma: Korlátolt felelősségű társaság
Bejegyezve: 1991/12/23


2. A cég elnevezése
2/2. SCANTRADE Recycling Környezetvédelmi Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
Hatályos: 2003/07/22 ...

3. A cég rövidített elnevezése
3/2. SCANTRADE Recycling Kft.
Hatályos: 2003/07/22 ...

5. A cég székhelye
5/2. 2045 Törökbálint, Liget u 9.
Hatályos: 1999/10/01 ...

13. A képviseletre jogosul(tak) adatai
13/5. Szabaczki Péter ügyvezető (vezető tisztségviselő) (an.:………)
2045 Törökbálint, Nefelejcs u 6865/0.
Adóazonosító jel: 8384803331
A képviselet módja: önálló
Jogviszony kezdete: 2010/05/10
A változás időpontja: 2010/05/10
Bejegyezés kelte: 2010/06/07 Közzétéve: 2010/06/24
Hatályos: 2010/05/10 ...

1. A tag(ok) adatai
1/6. Csenger-Zalán Annamária (an.: ……….)
2045 Törökbálint, Liget u 9.
Hatályos: 2003/05/15 ...

1/7. Csenger-Zalán Katalin (an.: ………)
2072 Zsámbék, Táncsics Mihály u 13.
A tagsági jogviszony kezdete: 2010/05/10
A változás időpontja: 2010/05/10
Bejegyezés kelte: 2010/06/07 Közzétéve: 2010/06/24
Hatályos: 2010/05/10 ...
7 2011. január 29. szombat, 06:34
lea
Köszönöm! A családi házas Damjanich utca melletti ÁTMINőSÍTÉSRE hívom fel a figyelmet.
6 2011. január 28. péntek, 23:52
Huncutka
Kedves Lea!
Emlékeim szerint az MM ügye a 2002-2006-os ciklus alatt került napirendre. Felvetődött az Ipari Parká minősítés, de nem volt nézetazonosság a már "tulajdon részt" vásárlók és az értékesítő pénzügyi csoport között. Mivel komoly probléma volt a közmű ellátottság és annak műszaki minősége, a szolgáltatás folyamatos biztosítása (víz, gáz, villany, csatorna), ezért rendszeresek (voltak) a konfliktus helyzetek. Nem vagyok most napra kész, de úgy tudom, most is vannak problémák e miatt és egyeztető tárgyalás is zajlott a hivatalban - a Jegyző úr és Gáspár Klárika segítségével. Komoly díjszámlázási problémák vannak, melyeket vitatnak a tulajdoni résszel bírók. Egyébként megtörténhet, hogy mára már szét tudták mérni a területet és önálló hrsz-ok vannak, de ez nem biztos. Anno, az értékesítést végző pénzügyi csoporthoz köthető szálak, külföldre vezettek. Zavaros volt az egész. Ami bizonyos, az "egyke" képviselő, felkérésre képviselte egy összejövetelen a tulajdonosok egy szűk körét (ráadásul még szembe is ment a hiteltelen tájékoztatással), minek okán az eset a képviselő-testület elé is került. Komoly számonkérésben részesült és bocsánat kérésre akarták kötelezni őt!!! :-)) A Műszaki Irodán az iratokról másolatot nem adtak ki neki, így kénytelen volt jegyzeteket készíteni. Így működött ez azidőtájt. Szóval, akkor még ezt a szűk új tulajdonosi kört képviselte Wolf úr - jogi képviselettel az oldalán. Úgy hallottam, változatlanul nem tiszta a kép...
5 2011. január 28. péntek, 21:40
lea
Törökbálintiak, ébresztő! Leírom mindnfelé, hogy minél többekhez eljusson az információ:

"Településrendezési kérdések" címszó alatt Tb. hivatalos honlapján a polgármester naplójában találtam egy újabb "lopi" átsorolási kísérletet:

A Településszerkezeti Terv és Helyi Építési Szabályzat folyamatban lévő módosításának kapcsán több alkalommal is folytattam megbeszélést részben a Pestterv Kft-vel, részben a terület tulajdonosi érdekeltségi körével, így Bruder Márton úrral, a Dulácska tanya területen Biofilter és Rastyl, és a volt szeszfőzde tekintetében a várható övezeti besorolásokról. Wolf Gábor úrral, a Mechanikai Művek területének rendezéséről, illetőleg az egyébként hatályban lévő szabályozási terv végrehajtásának lehetőségeiről."

Most a Damjanich utca túloldalán ipari övezet lesz? Az itt lakókat ki értesítette? Volt már ilyenre kísérlet, akkor a lakók megakadályozták.

Turai István tartja kezében a szabályozási terveket, igen, ez a hatalom.

Wolf Gábor mióta képviseli a volt MM tulajdonosait?
4 2011. január 28. péntek, 20:59
kekó
De hirtelen előkerült a zöld és a levegő csoportosulás.Eddig hol voltak!!!!!!!!?????
Merre tárgyalgattak mért nem figyeltek és miért nem harcoltak a fák és fűk érdekeiért. Gagyi bandák.
Pénz herdálók!!!!!!!!!!!!!!!!
3 2011. január 28. péntek, 18:12
Peet
T. Hozzászóló!
Attól, hogy Csenger-Zalán vki, még akár jól is képviselheti Törökbálintot!
Egyébként ha az utolsó mondatot Ön/Te is komolyan veszi(ed), akár személyesen is eleget lehet tenni a meghívásnak! Hát rajta!
2 2011. január 28. péntek, 13:45
röhejcsapat
"Már ismert, hogy mind Csenger-Zalán Zsolt, a kerület országgyűlési képviselője, mint Csenger-Zalán Annamária, Törökbálint főépítésze képviselni fog minket."
Zokogok a meghatottságtól!
1 2011. január 28. péntek, 11:30
C'est une catastrophe
"Már ismert, hogy mind Csenger-Zalán Zsolt, a kerület országgyűlési képviselője, mind Csenger-Zalán Annamária, Törökbálint főépítésze képviselni fog minket."
Szellemes.
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!