2018. április 23., hétfő

Logo

Címlap Zöldvilág Bővíti szolgáltatásait a hortobágyi Madárpark

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

Bővíti szolgáltatásait a hortobágyi Madárpark PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szerk.   
2010. augusztus 05. csütörtök, 20:27
A négy évszakos, folyamatos működést, a látogatók kényelmét és a gyógyító munkát is segítik azok a fejlesztések, amelyek eredményeként augusztus végére megújul a hortobágyi Madárpark.


Az évi 30-40 ezer látogatót vonzó Madárpark Hortobágy új - Európa szerte egyedülálló - létesítménye. Itt a Madárkórház Alapítvány madármentő tevékenységét,  a szárnyas betegek ellátását, és a szabad életre való felkészülésüket ismerhetik meg látogatók, anélkül, hogy zavarnák a betegeket vagy a gyógyító munkát.  A Madárpark tartalmas kikapcsolódást nyújt óvódás-iskolás csoportoknak, családoknak és  szakembereknek egyaránt. Az eddigi négyéves sikeres működés alatt azonban olyan igények fogalmazódtak meg a látogatók kényelme, szórakoztatása és a gyógyuló betegek szakszerű elhelyezése érdekében, melyek teljesítésére az alapítvány önerőből nem lett volna képes.

A Madárkórház Alapítvány ÉAOP uniós pályázaton 60 millió Ft-os támogatást nyert. A támogatás segítségével -  a ROP pályázatból 2006-ban megnyílt - hortobágyi Madárpark  turisztikai kínálatát továbbfejlesztve lehetővé teszi az intézmény állatkertté való minősítését.

Az uniós pályázat segítségével megújul a 25 méter átmérőjű röpde, 9 új mobil kis röpde és 6  tenyészröpde épül, növelve ezzel a befogadóképességet és a madarak kényelmét. A látogatók igényei szerint új kapuzat és beléptető rendszer, kerékpártároló, ajándékbolt nyílik a hídi vásártér felől, ahol jelenleg belvizes a terület. A Madárpark ezzel kapcsolódik a bárki számára ingyenesen igénybe vehető főzési-étkezési lehetőséget biztosító pásztor pihenőhöz. A 33-as főút felől autóbuszok számára is használható külső nagyparkoló, autóbeálló és porta épül. Kerítés, kapuszárnyak és villanypásztor védi meg a Madárpark lakóit a nem kívánatos négylábúaktól. A Madárpark déli oldala is kiépül, kilátók, megfigyelő tornyok, fotóles, bagolyvár, gólyafalu, madáritató kerti tó, a madarakat fenyegető veszélyek elhárítását bemutató madármentő tanösvény, a megpihenni vágyóknak padok, asztalok, a gyerekek számára még több játszószer készül. A beruházás elősegíti – a hortobágyi turisztikai kínálat közül elsőként - madárpark négy évszakos működését.

Megújul az információs rendszer, és akadálymentes, bővebb lesz a honlap is.

Mindez az augusztus 20-i hétvégén Hortobágyon hagyományosan megrendezésre kerülő Hídivásár megnyitására el is készül! Méghozzá úgy, hogy az építkezések a csúcsszezonban sem zavarják a folyamatos látogatóforgalmat.

Az uniós projekt részleteiről a napokban dr. Déri János, az intézmény vezetője tájékoztatta a szakmabelieket, a település képviselőit, a turizmus regionális szakembereit és az újságírókat.

 

 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!