Érdekességek az NB 1-ből

Összegyűjtöttünk érdekességeket és statisztikákat az NB1-ből, nézzük ezeket.
Érdekes tények az NB 1-ből

Átlagéletkor

Az idei szezonnak a Zalaegerszeg csapata vág neki a legfiatalabb kerettel, a ZTE keretének 24,2 az átlaga, utánuk a Puskás Akadémia következik 24,7-es átlaggal, a harmadik legfiatalabb csapat pedig az újonc Budafoki MTE, akiknek az átlagéletkoruk szintén 25 év alatt van.
A legöregebb csapattal a Paks rendelkezik, 27,4 év a paksiak átlagéletkora, szintén 27 év fölötti a kerete a Kisvárdának, és pontosan 27-es átlaga van a Fradinak és a Honvédnak is.

Légiósok

A legtöbb külföldi játékos a tavalyihoz hasonlóan idén is az FTC keretében található, a szám nem változott, ugyanúgy 18 légiós alkotja a zöld-fehérek csapatát. A lista második helyén a Kisvárda jön 16 játékossal, majd a Puskás Akadémia csapata 15 idegenlégióssal.
A legkevesebb külföldi játékos továbbra is a Paks keretében található, hiszen már egy ideje tartják magukat a klubnál ahhoz, hogy csak magyar játékosokat foglalkoztatnak, így 0 idegenlégióssal vágtak neki az idei szezonnak is. Ezután a Budafoki MTE következik 4 külföldi játékossal, a harmadik pedig 6-6 játékossal a Zalaegerszeg és az MTK a listán.

Legértékesebb játékosok

2 millió eurós értékkel az NB 1 legértékesebb játékosa jelenleg a Puskás Akadémia új szerzeménye, a román Alexandru Baluta és az FTC játékos Oleksandr Zubkov. Őket egy Fradi idei igazolás követ 1,8 millió euróval, Myrto Uzuni így a harmadik. A top 5-ben még Miha Blazic és Ivan Petryak foglal helyet az 1,6 milliós értékékükkel. A legértékesebb magyar játékos jelenleg Nikolics Nemanja, aki a 8 helyen található.
A kapusoknál Dibusz Dénes vezet 1,2 millió euróval, akit két fehérvári kapus követ, Emil Rockov és Kovácsik Ádám személyében.

Kapcsolódó cikkek

Érdekes tények az NB 1-ből

Érdekességek az NB 1-ből

Összegyűjtöttünk érdekességeket és statisztikákat az NB1-ből, nézzük ezeket.

Hihetetlen sportigazságok

Hihetetlen sportigazságok a nagyvilágból

A legnagyobb sportfanatikusok általában mindent tudnak a szeretett sportágukról, de most megpróbálunk nekik is újat mutatni és összegyűjtöttünk hihetetlen tényeket a sportvilágából.

Milyen sportot válasszunk, ha fogyni szeretnénk?

Milyen sportot válasszunk, ha fogyni szeretnénk?

Ez egy kicsit bonyolultabb annál, hogy ha túlsúlyosak vagyunk, menjünk futni.