Érdekességek az NB 1-ből

Összegyűjtöttünk érdekességeket és statisztikákat az NB1-ből, nézzük ezeket.
Érdekes tények az NB 1-ből

Átlagéletkor

Az idei szezonnak a Zalaegerszeg csapata vág neki a legfiatalabb kerettel, a ZTE keretének 24,2 az átlaga, utánuk a Puskás Akadémia következik 24,7-es átlaggal, a harmadik legfiatalabb csapat pedig az újonc Budafoki MTE, akiknek az átlagéletkoruk szintén 25 év alatt van.
A legöregebb csapattal a Paks rendelkezik, 27,4 év a paksiak átlagéletkora, szintén 27 év fölötti a kerete a Kisvárdának, és pontosan 27-es átlaga van a Fradinak és a Honvédnak is.

Légiósok

A legtöbb külföldi játékos a tavalyihoz hasonlóan idén is az FTC keretében található, a szám nem változott, ugyanúgy 18 légiós alkotja a zöld-fehérek csapatát. A lista második helyén a Kisvárda jön 16 játékossal, majd a Puskás Akadémia csapata 15 idegenlégióssal.
A legkevesebb külföldi játékos továbbra is a Paks keretében található, hiszen már egy ideje tartják magukat a klubnál ahhoz, hogy csak magyar játékosokat foglalkoztatnak, így 0 idegenlégióssal vágtak neki az idei szezonnak is. Ezután a Budafoki MTE következik 4 külföldi játékossal, a harmadik pedig 6-6 játékossal a Zalaegerszeg és az MTK a listán.

Legértékesebb játékosok

2 millió eurós értékkel az NB 1 legértékesebb játékosa jelenleg a Puskás Akadémia új szerzeménye, a román Alexandru Baluta és az FTC játékos Oleksandr Zubkov. Őket egy Fradi idei igazolás követ 1,8 millió euróval, Myrto Uzuni így a harmadik. A top 5-ben még Miha Blazic és Ivan Petryak foglal helyet az 1,6 milliós értékékükkel. A legértékesebb magyar játékos jelenleg Nikolics Nemanja, aki a 8 helyen található.
A kapusoknál Dibusz Dénes vezet 1,2 millió euróval, akit két fehérvári kapus követ, Emil Rockov és Kovácsik Ádám személyében.

Kapcsolódó cikkek

Hihetetlen sportigazságok a nagyvilágból

Hihetetlen sportigazságok a nagyvilágból

Vannak olyan általános tények és igazságok amikkel a legnagyobb sportrajongóknak nem lehet újat mondani, ezúttal viszont olyanokat gyűjtöttünk össze amelyekkel biztosan meglepetést tudunk okozni még nekik is.

Milyen sportot válasszunk, ha fogyni szeretnénk?

Milyen sportot válasszunk, ha fogyni szeretnénk?

Ez egy kicsit bonyolultabb annál, hogy ha túlsúlyosak vagyunk, menjünk futni.

Hihetetlen sportigazságok

Hihetetlen sportigazságok a nagyvilágból

A legnagyobb sportfanatikusok általában mindent tudnak a szeretett sportágukról, de most megpróbálunk nekik is újat mutatni és összegyűjtöttünk hihetetlen tényeket a sportvilágából.