5 trükk, amivel színesebbé tehetjük otthonunkat

A minimalizmus mellett minden korábbinál nagyobb hangsúlyt kapott a lakberendezésben, hogy otthonunk személyiségünket tükrözze.
5 trükk a színesebb otthonért

Ha már régóta ábrándozunk arról, hogy kicsit feldobjuk az otthonunkat, egy kicsit élet telibbé varázsoljuk a helyiségeket, itt ami időnk! Színeket vinni a lakásba sokkal egyszerűbb, mint hinnénk, amihez a legfontosabb kellék, amire szükségünk lesz, egy kis bátorság.

A falak díszítése az egyik leglátványosabb, leghatékonyabb módszer, amivel hatalmas különbségeket érhetünk el. Ha nem szeretnénk rögtön kifordítani a lakásunkat önmagából, válasszunk néhány feltűnőbb festményt, ami nem tűnik olyan maradandónak, de mégis gyors és eredményes. Merészebbek nyugodtan válasszanak egy erőteljesebb színt, amivel egy egész falfelületet felfrissíthetnek. A maximalizmus jegyében ne ijedjünk meg a tarkaságtól.

Tárolóinkat is felpezsdíthetjük, ha az ajtókra, hátlapokra színes-mintás tapétát ragasztunk, de a falakhoz hasonlóan ezekre is festhetünk. Ahogy kitárul az ajtó, egy új világ nyílik meg előttünk – éppen úgy, ahogy a mesékben. Ha pedig már a meséknél tartunk, merjünk gyerekek lenni, fedezzük fel a kreatívabb énünket!

Használjunk színes kiegészítőket! Egy lámpabúra, lámpaernyő, egy párna, takaró, de akár egy szőnyeg is egész más hangulatot teremt otthonunkban, ami nem újdonság. Az viszont már inkább, hogy ezeket vegyítsük, ha tehetjük. Egy szín különböző árnyalatai, több nagyon különböző szín, mindegy, melyik megoldást választjuk; mintás, feltűnő, harsány, most mind nyerő!

Hangsúlyos bútorok a középpontban. Válasszunk stílusos darabot, ami emlékezetes, mint mintájában, mind a színében. Akár egyetlen bútorral, egy jól megválasztott fotellel is képviselhetjük ezt az irányzatot. Ha évek óta vágyakozunk a kanárisárga fotel iránt, most nincs több kifogás!

Alakítsunk ki egy tarka-sarkot! Élénk nyomatok, kiugró színek, mindez tökéletes kontrasztot képezhet a visszafogott stílusban berendezett otthonunkkal. Engedjük el a fantáziánk, ha az egész lakásban nem is, alakítsunk ki magunknak egy kisebb részt, ahova visszavonulhatunk és igazán önmagunk lehetünk!

Kapcsolódó cikkek

5 dekorációs trend, amiről nem érdemes lemaradni

5 dekorációs trend, amiről nem érdemes lemaradni

A divat afelé hajlik ezúttal, hogy látványos elemek mellett minél több örömöt és boldogságot csempészhessünk otthonunkba a kiegészítőkkel.

A kéménybélelés szerepe a hatékony fűtésben és a biztonságban

A kéménybélelés szerepe a hatékony fűtésben és a biztonságban

A kéménybélelés olyan fontos lépés a kémény karbantartásában és kialakításában, amelynek számos előnye van a hatékony fűtés, a tűzbiztonság és a hosszú távú kémény élettartam szempontjából.

Talajcsavarokkal a fenntarthatóbb és élhetőbb jövő érdekében!

Talajcsavarokkal a fenntarthatóbb és élhetőbb jövő érdekében!

Dönts felelősségteljesen az építkezés alkalmával is!