Visszaköszönnek a '70-es évek a lakberendezésben

Eklektikus belső terek kialakításában most újra nagyobb szerepet kapnak az 1970-es évekből ismert darabok, ezúttal némileg modernizált formában.
Újra itt vannak a 70-es évek a lakberendezésben

A diszkó és csillogás évtizede, amikor a fiatalság véget nem érő állapotnak tűnt, most itt van, megint. Ez persze nem nagy újdonság, a vintage holmik nem akarnak kimenni a divatból, trapéznadrágok a kifutón, lépcsőzetesre vágott frizurák a hajszalonokban, pszichedélikus zenék a lejátszóban, és még sorolhatnánk. Az első nagy 70-es évek láz lecsengett, de most némi ráncfelvarrás után újra beköszönnek a néhány évtizeddel ezelőtt szeretett vagy utált, de legalábbis eltűrt elemek.

A 70-es években született berendezési tárgyak mellett most az újragondolt, frissített formák kerülnek előtérbe, geometrikus minták, rattan bútorok, illetve a falról csüngő kaspók formájában, többek közt. Mivel a természetes anyagok használata, a fenntarthatóság az egyik legfontosabb új szempont a lakberendezésben (is), ezért a rattan bútorok modernizált változatai szívesen látott darabok. Ehhez illő juta szőnyeggel, illetve a jelenleg nagyon divatos rojtokkal díszített párnával feldobva, minden igényt kielégítő eredményt kapunk.

A retró bútoroknak azt hittük, már leáldozott, de tévedtünk, ha feldobjuk a régi kanapét egy-egy modernebb mintájú párnával, máris célt érünk. Éppígy nyúlhatunk egy-egy vintage lámpához is, legyen szó asztali példányról vagy egy állólámpáról. Visszatérve, a párnák különösen hangsúlyosak, akár a teljesen modern stílusú lakásunkba is választhatunk most egyetlen darab, de igazán feltűnő párnát, hogy ezzel képviseljük a boho, vintage dizájnt az otthonunkban.

A virágtartóknak nagy divatja volt anno, ez pedig nincs másként mostanában sem, így a kaspók, állványok mind remek dekorációs elemek lesznek, különösen akkor, ha az élő növényt sem felejtjük ki belőle.

Ahhoz pedig, hogy igazán jól érezzük magunkat otthon, nem hanyagolhatjuk el a színeket sem. Talán nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a legdivatosabb árnyalatok az elmúlt évtizedek palettáiról kerültek elő. Tarka konyhák, vidám falak, a 70-es évek a színekben is visszatért.

Kapcsolódó cikkek

Különböző típusú párnák

Különböző típusú párnák

A piacon számos különböző típusú párna kapható, mindegyiknek megvannak a maga különleges előnyei és tulajdonságai.

5 dekorációs trend, amiről nem érdemes lemaradni

5 dekorációs trend, amiről nem érdemes lemaradni

A divat afelé hajlik ezúttal, hogy látványos elemek mellett minél több örömöt és boldogságot csempészhessünk otthonunkba a kiegészítőkkel.