Így kezdjen neki a tavaszi kertfelújításnak!

A tavasz a lehető legjobb időszak arra, hogy a zord téli időszak után a kertünket új életre kelthessük.
Így kezdjen neki a tavaszi kertfelújításnak!

Természetesen nem a havas, esős időszakokra gondolunk, hanem csak a fagyok elmúltával, az enyhébb idő érkeztével érdemes komolyabb munkába vágni a fejszénket.

Hogyan kezdjük a munkát?

Elsőként célszerű a takarítással, a kert tisztításával indítani. Távolítsuk el a lehullott leveleket, az elfagyott növényeket, lehullott gallyakat, a burjánzó gyomokat. Seperjük le az utakat, a teraszt, tisztítsuk le a kerti bútorokat. Ilyenkor előbukkannak az esetleg károk is, amiket ha időben felfedezünk, könnyebb lesz orvosolni is. Egy-egy törött térkő cseréje például nem igényel komolyabb munkálatokat, de ha a korábbi felületek már bármilyen okból kifolyólag cserére szorulnak, a tavasz az egyik legalkalmasabb időszak ennek megoldására. Ilyenkor egy térkő akció kifogásával hosszú távra biztosíthatjuk a kertünk szépségét, és mindez még vagyonokba sem kerül. Ahogy a burkolatokat átnéztük, vizsgáljuk meg a kerítéseket, szegélyeket is, épített kerti elemeket, hiszen könnyen keletkeznek repedések és törések, a napernyőkön szakadások, ha hosszú ideig vannak kitéve az időjárás viszontagságainak.

A következő lépés

Az alapok biztosításával még nem ért véget a kert rendezése. A télen elpusztult növények kiásása, a túlnőtt példányok visszavágása, metszése is ilyenkor időszerű. Ellenőrizzük a talajt, ha szükséges, vessük be trágyát, tápanyagokat, hogy életre kapjanak a növényeink. Az ápolás és megóvás, a betegségek elleni védekezés különösen fontos ahhoz, hogy egészséges és szép hajtások növekedhessenek, amikben az év hátralevő részében gyönyörködhetünk. Amennyiben új növényeket is szeretnénk látni ebben az évben, akkor többségében ilyenkor célszerű az ültetéseket is véghez vinni. A szobanövények is kiköltözhetnek a melegebb idő beköszöntével, de az átültetések időszaka is ilyenkor érkezik el.

Kapcsolódó cikkek

Talajcsavarokkal a fenntarthatóbb és élhetőbb jövő érdekében!

Talajcsavarokkal a fenntarthatóbb és élhetőbb jövő érdekében!

Dönts felelősségteljesen az építkezés alkalmával is!

Miért válasszunk hálószobába fenyőbútort?

Miért válasszunk hálószobába fenyőbútort?

A fabútorok egyedülálló hangulattal ruházzák fel otthonunkat.

5 trükk a színesebb otthonért

5 trükk, amivel színesebbé tehetjük otthonunkat

A színeket általában elhanyagoljuk, ha a lakberendezésről van szó, pedig sokkal könnyebb bánni velük, mint gondolnánk. Itt az ideje bátornak lenni!