5 dekorációs trend, amiről nem érdemes lemaradni

A dekorációs trendek azt a célt szolgálják, hogy otthonunk reményteli és vidám hellyé váljon.
5 dekorációs trend, amiről nem érdemes lemaradni

A fő irányvonalak sodrásában megjelenő kiegészítőkre is érdemes egy kis időt szánni, hiszen anélkül, hogy az egész lakásunkat az éppen aktuálisan porondon lévő elképzelések szerint alakítanánk, feldobhatjuk az összképet. Akadnak olyan elemek is, amik több stílusban is megállják a helyüket, nézzük meg, mik ezek a dekorációk,amikről nem érdemes lemaradni.

Szárított virágok

A természetközeli hangulat, a fenntarthatóság uralkodó divat, ami jelzi, hogy az ipar is reagál a körülöttünk zajló világra. Ha szeretnénk mi is egy kis természetes visszafogottságot csempészni otthonunkba, az élő növények mellett válasszunk szárított példányokat is, mint a búza vagy a kalász. Jól illik a bohém, a skandináv és a cottagecore stílusokhozis.

Friluftsliv

Anélkül, hogy kilépnénk az ajtón, irány a természet! Hogy ez hogyan lehetséges? Minél több természetre emlékeztető elem felhasználásával: nyomott minták, természetes anyagok, dekorációs tálakban halmozott termések, szobanövények, poszterek, faágak, amik megidézik a négy falon túli világot. A norvég kifejezés annyit tesz, élet a szabad levegőn, ezt pedig akár otthon is megvalósíthatjuk, sőt fokozhatjuk, ha bevetünk néhány trükköt, mint például az illatokat, párologtatóval és illatgyertykkal.

Antik tükrök

A nagymama nappalija mostanában az egyik legmenőbb enteriőr, akár ezt is megidézhetjük egy-egy antik darabbal, de aminimalista stílusban éppen ennyire jól mutat egy ódon keretű darab.

Pikkelyes csempék

Art deco újra! Az 1920-as évek egyik legmaradandóbb eleme a pikkely forma, ami most a csempéken köszön vissza. Használhatjuk a konyhában, de a fürdőszobában is, akár az egész felületen, de csak beékelésként is.

Színes konyhák

A fehéret a fehérre trendje már leköszönőben, helyette visszatérnek a színek, hogy némi vidámságot csempésszenek a szürke hétköznapokba, na meg a lakásunkba. Mostantól csak a képzeletünk, illetve a pénztárcánk szabhat csak határt, hiszen a konyhákban újra uralkodóvá válnak a sötétebb tónusok, rezes árnyalatok. A természetes nyers színű fa munkalap, akár fekete bútort is megengedi, de a zöld, a sárga, a rózsaszín is megjelenik a sötétkék és világoskék mellett.

Képek: Usplash

Kapcsolódó cikkek

A kéménybélelés szerepe a hatékony fűtésben és a biztonságban

A kéménybélelés szerepe a hatékony fűtésben és a biztonságban

A kéménybélelés olyan fontos lépés a kémény karbantartásában és kialakításában, amelynek számos előnye van a hatékony fűtés, a tűzbiztonság és a hosszú távú kémény élettartam szempontjából.

5 dekorációs trend, amiről nem érdemes lemaradni

5 dekorációs trend, amiről nem érdemes lemaradni

A divat afelé hajlik ezúttal, hogy látványos elemek mellett minél több örömöt és boldogságot csempészhessünk otthonunkba a kiegészítőkkel.