Automatizált vadkovász gyártó berendezés kutatás-fejlesztése pékipari hasznosításhoz

A Gamma Analcont Kft. pékipari fejlesztése.
Automatizált vadkovász gyártó berendezés kutatás-fejlesztése pékipari hasznosításhoz

A Gamma Analcont Kft. GINOP_PLUSZ-2.1.1-21-2022-00055 azonosítószámú projektje 2022.03.21-én részesült támogatói döntésben, melynek eredményeként 199,2 millió forint európai uniós támogatást nyert. A projekt megvalósításának helyszíne Törökbálint.

A Gamma Analcont Kft. K+F projektjének célja az automatikus vadkelesztő -előállító gép fejlesztése, amely helyettesíti a kézi erőforrásigényes és hibára hajlamos vadkelesztő -termelési folyamatot egy automatizált géppel, amely megoldja a kézzel készített anyatészta -előállítással és -adagolással kapcsolatos problémákat. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg 199,2 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

Az egészségtudatos táplálkozás iránt jelentős mértékben megnövekedett fogyasztói igény, amelynek kielégítése csak egy hiánypótló technológia és eszközök megalkotásával lehetséges. Jelen projekt keretében megvalósuló kutatás-fejlesztés eredményeként, egy új megközelítésen és technológián alapuló automatizált vadkovász gyártó berendezés jön létre, amely a vadkovász gyártási folyamat termelékenységét és hatékonyságát képes nagyságrenddel javítani. Projektünket a manuális technológia kiváltásának szükségszerűsége alapozza meg egy, a kisebb pékségekben, nagyüzemekben és lakossági felhasználásban alkalmazható, automatizált vadkovász gyártó technológia kutatásával és a hozzá szükséges berendezés megalkotásával. A termék kifejlesztése a célcsoport igényeinek megfelelően kerül kialakításra.

További információ:

Papp András Zoltán, ügyvezető

Kapcsolódó cikkek

Részecskeszűrő, szelep kokszosodás és társai - A szabályozás eredménye

Részecskeszűrő, szelep kokszosodás és társai - A szabályozás eredménye

Az autóvásárláskor sokat emlegetett környezetvédelmi besorolásoknak hosszú a története. Az eredménye szerencsére jól mérhető és észlelhető. Az autósok pénztárcáján is.

Ásványvízmárkák marketingstratégiái

Ásványvízmárkák marketingstratégiái

A marketingstratégiák fontos szerepet játszanak az ásványvíz márkák piaci pozíciójának megerősítésében.

Whisky - így szűrik ki a hamis whiskyt

Whisky - így szűrik ki a hamis whiskyt

A skótoknál sok hamis whiskyt találtak.