Nem véletlenül egyre népszerűbb az elektromos fűtés

Sokan választják ezt a megoldást.
Nem véletlenül egyre népszerűbb az elektromos fűtés

Túl vagyunk az első őszi fagyokon, és bár szeszélyes évszakról van szó, ilyenkor már a legtöbb otthonban a fűtés javában robog. Előfordulhat viszont, hogy a rendszerünk régi, és hiába lenne szükségünk arra, hogy otthonunkat kellemes hőmérsékletűvé varázsolja, leginkább csak döcög a dolog, mi pedig didergünk egy olyan fűtési rendszerre gondolva, ami nem szúr ki velünk pont a legrosszabbkor.

Ehhez hasonlóan gyakori probléma, hogy bár a hőmérséklettel nincs gond, de a számlákkal annál inkább, mivel a nullák legalább olyan decensen sorakoznak a gázszámlákon, ahogy a család a fűtőtest közelében egy hidegebb napon. Amikor az új fűtési rendszer beszerelésén gondolkodunk, a váltás az egyetlen megoldás, amit el tudunk képzelni, akkor az elektromos fűtés hirtelen előkelő helyre ugrik a választható megoldások listáján.

Különféle változataival találkozhatunk, a norvég fűtőpanel, az infrapanel, a padló- vagy éppen a mennyezetfűtés is mind választható opciók. Az elektromos fűtéssel kapcsolatban azt a kritikát szokás megfogalmazni, hogy nem jelent takarékos megoldást, hiszen az áram nagyon drága. Ezzel szemben viszont érdemes mérlegelni, hogy mekkora teljesítménnyel működnek ezek a rendszerek, illetve mekkora az energiaveszteség a jelenlegi fűtési megoldásunk esetében, illetve várhatóan mekkora lesz egy elektromos fűtési rendszerrel – segítünk, utóbbinál ezzel nem kell számolni, így tehát az összességében a hatékonysága sokkal jobb. Ehhez természetesen az otthonunk jellemzőihez leginkább megfelelő típust kell választanunk.

Az elektromos fűtés esetében tervezhetünk a napelemes panelek használatával is, ami akár a kezdetektől is jelentősen csökkentheti a kiadásainkat. Mindemellett az is szempont lehet, hogy ezzel a döntésünkkel megszűnik a károsanyag kibocsátása az otthonunknak. Ez a biztonságos és környezetkímélő megoldás gyorsan és hatékonyan működtethető, ráadásul a későbbiekben sem kell az állandó ellenőrzésektől, karbantartástól tartanunk. További fontos szempont az új rendszer kiépítésekor, hogy egy gyors, illetve költségkímélő telepítéssel számolhatunk.

Kapcsolódó cikkek

Miért válasszunk hálószobába fenyőbútort?

Miért válasszunk hálószobába fenyőbútort?

A fabútorok egyedülálló hangulattal ruházzák fel otthonunkat.

Tűzvizsgálati gyakorlatok és eljárások

Tűzvizsgálati gyakorlatok és eljárások

Különféle tűzvizsgálati módszereket használnak világszerte a tűzvédelmi alkalmazások anyagainak és alkotóelemeinek jóváhagyására.