Nem véletlenül egyre népszerűbb az elektromos fűtés

Sokan választják ezt a megoldást.
Nem véletlenül egyre népszerűbb az elektromos fűtés

Túl vagyunk az első őszi fagyokon, és bár szeszélyes évszakról van szó, ilyenkor már a legtöbb otthonban a fűtés javában robog. Előfordulhat viszont, hogy a rendszerünk régi, és hiába lenne szükségünk arra, hogy otthonunkat kellemes hőmérsékletűvé varázsolja, leginkább csak döcög a dolog, mi pedig didergünk egy olyan fűtési rendszerre gondolva, ami nem szúr ki velünk pont a legrosszabbkor.

Ehhez hasonlóan gyakori probléma, hogy bár a hőmérséklettel nincs gond, de a számlákkal annál inkább, mivel a nullák legalább olyan decensen sorakoznak a gázszámlákon, ahogy a család a fűtőtest közelében egy hidegebb napon. Amikor az új fűtési rendszer beszerelésén gondolkodunk, a váltás az egyetlen megoldás, amit el tudunk képzelni, akkor az elektromos fűtés hirtelen előkelő helyre ugrik a választható megoldások listáján.

Különféle változataival találkozhatunk, a norvég fűtőpanel, az infrapanel, a padló- vagy éppen a mennyezetfűtés is mind választható opciók. Az elektromos fűtéssel kapcsolatban azt a kritikát szokás megfogalmazni, hogy nem jelent takarékos megoldást, hiszen az áram nagyon drága. Ezzel szemben viszont érdemes mérlegelni, hogy mekkora teljesítménnyel működnek ezek a rendszerek, illetve mekkora az energiaveszteség a jelenlegi fűtési megoldásunk esetében, illetve várhatóan mekkora lesz egy elektromos fűtési rendszerrel – segítünk, utóbbinál ezzel nem kell számolni, így tehát az összességében a hatékonysága sokkal jobb. Ehhez természetesen az otthonunk jellemzőihez leginkább megfelelő típust kell választanunk.

Az elektromos fűtés esetében tervezhetünk a napelemes panelek használatával is, ami akár a kezdetektől is jelentősen csökkentheti a kiadásainkat. Mindemellett az is szempont lehet, hogy ezzel a döntésünkkel megszűnik a károsanyag kibocsátása az otthonunknak. Ez a biztonságos és környezetkímélő megoldás gyorsan és hatékonyan működtethető, ráadásul a későbbiekben sem kell az állandó ellenőrzésektől, karbantartástól tartanunk. További fontos szempont az új rendszer kiépítésekor, hogy egy gyors, illetve költségkímélő telepítéssel számolhatunk.

Kapcsolódó cikkek

Újra itt vannak a 70-es évek a lakberendezésben

Visszaköszönnek a '70-es évek a lakberendezésben

Egy kis nosztalgia mindig jól jön, ha a divatról van szó, ez nincs másként az otthonunknál sem.

Hogyan készülnek a dézsafürdők?

Hogyan készülnek a dézsafürdők?

Ha vásárolt egy dézsafürdőt, és kíváncsi, hogyan készült, akkor jó helyen jár. Elvégre ez egy befektetés, ezért azt szeretné, ha a lehető legtartósabb lenne.