Kerti padok a parkokban és a kertekben

A pihenés rendkívül fontos mindannyiunk számára. Elegendhetetlen tehát, hogy elegendő időt fordítsunk rá.
Kerti padok a parkokban és a kertekben

Azonban hogyan tudjuk ezt megoldani? Elegendő, ha azt a járható utat válaszjuk, hogy a természetben fogjuk tölteni szabadidőnk egy részét. Nem kell több, mint kimenni valamilyen zöldterületre és legalább egy félórácskát a szabadban leülni, megpihenni.

Erre ideális megoldást kínálnak a kerti padok. Ezeket bárhol megtalálhatjuk, parkokban, tavak és erdei ösvények mellett, rekreációs területeken. Éppen az ilyen padok és ülőalkalmatosságok egyre közkedveltebbek a szabadban. Egyre többen mozdulnak ki szabadidejükben a természetbe, ami nagyon jó választás manapság, amikor is egyre stresszesebb időket élünk.

Kertünkben is megállják a helyüket

Különféle padok ma már nemcsak a nyilvános helyeken találhatóak meg, ahol maximális kihasználtságot élveznek. Ne feledkezzünk meg egyéb különböző helyekről sem, ahol a szép kerti padoknak hasznát vehetjük. Egy pad a kertben is, pl. egy trambulin mellé elhelyezve kitűnő ülőalkalmatosság lehet, pihenésre invitálva az ugrálókat.

Általa olvasgatásra, pihenésre alkalmas kellemes hellyé varázsolhatjuk kertünk szegletét, vagy kerti parti alkalmával segítségével elegendő helyet biztosíthatunk a vendégeknek. Ez is csak egy lehetőség a kerti pad kihasználásával kapcsolatosan.

Miért válasszunk kerti padot?

Nézzük meg az okokat, miért voksoljunk éppen egy kerti pad mellett? Egyik előnye az alacsony ára, mellyel nem terheljük nagymértékben a csalág pénztárcáját. Továbbá a padok időtállóak, ellenállóak az időjárás viszontagságainak, a hőingadozásnak, szélnek, hónak, napsugárzásnak egyaránt.

Ne feledkezzünk meg azonban az egyszerű karbantartásról sem. Sok esetben semmi más nem szükséges, mint egyszerűen csak lemosni tiszta vízzel, majd lemosás után hagyni megszáradni. A kerti pad így hosszú ideig szolgálni fog minket.

Ne feledkezzen meg a kerti dekorációkról sem

Kertünket egy szép kerti pad mellett különféle dekorációkkal is díszíthetjük, melyekkel romantikus kis pihenősarkokat, csodás sziklakerteket, virágágyásokat alakíthatunk ki. Felhasználhatunk különböző állatfigurákat, kerámiadíszeket, kutat, hidat, szökőkutakat, vízeséseket vagy virágállványokat és befuttatott boltíveket egyaránt. A választék szinte végtelen, így kertünkben varázslatos helyeket alakíthatunk ki segítségükkel.

Kapcsolódó cikkek

DIY szappanok, hogy védjük az egészségünket

Így készíts szappant

A saját kezűleg készített szappanok készítése mókás, nem kíván nagy szakértelmet, és még az egészségünk védelmében is teszünk valamit. A cikkben 3 nagyszerű szappan készítését mutatjuk be.

Íme pár remek ötlet a hulladék újrahasznosításához

Íme pár remek ötlet a hulladék újrahasznosításához

A hulladék egyre nagyobb gondot okoz, viszont, ha valaki szeret ebből új dolgokat alkotni, akkor itt az idő erre. Adunk pár tippet hozzá!

5 életviteli zöld tipp

5 életviteli zöld tipp

A környezetvédelem fontos. Minél zöldebben élünk, annál többet teszünk a természetért és a környezetünkért.