Etetési útmutató macskatulajdonosok számára

Ne feledje, hogy a macskák húsevők, és az egészséges szervezet fenntartásához állati fehérjére van szükségük.
Etetési útmutató macskatulajdonosok számára

Könnyű összezavarodni azzal kapcsolatban, hogy mivel etessük macskánkat. A legjobb módja annak, hogy macskája megfelelő tápanyagokat kapjon, ha jó minőségű, kereskedelmi forgalomban kapható macskaeledellel eteti. Állatorvosától is kérhet tanácsot azzal kapcsolatban, hogy mivel etesse macskáját.

Győződjön meg róla, hogy ismeri az összes olyan élelmiszer-adalékanyagot, amely káros a macskája számára. Konzultálhat állatorvosával, hogy tanácsot kérjen arról, melyiket kell elkerülnie. Ez nagyban megkönnyíti a macskája számára megfelelő étrend kiválasztásának folyamatát. Ezenkívül biztosítja, hogy macskája egészséges maradjon. A macska megfelelő egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen a macska hidratáltságának fenntartása, ezért mindenképpen olvasson utána a macskatáplálásnak.

Az is fontos, hogy megbizonyosodjon arról, hogy macskája megfelelő helyen eszik. Egyes macskák nem szeretnek nagy forgalmú helyeken enni, vagy olyan helyeken, ahol más állatok is vannak. Kerülje azt is, hogy az ételt olyan helyre tegye, amely az alomtálca közelében van. A macskák ráadásul nagyon kíváncsiak, és szeretnek felfedezni.

Naponta legalább kétszer etesse meg macskáját. Az etetés gyakorisága és mennyisége a macska súlyától és korától függ. Egy 10 kilós macskának naponta körülbelül 230 kalóriára van szüksége. Győződjön meg róla, hogy hetente ellenőrzi macskája súlyát, és ennek megfelelően állítsa be az etetési ütemtervet. Ha a macskája túlsúlyos, előfordulhat, hogy egy kicsit csökkentenie kell az eledelt. A csökkentéseket fokozatosan kell végrehajtani.

Ha eledelről van szó, olyan egészséges eledelt válasszon, amely teljes értékű összetevőket tartalmaz. Használhat száraz tápot vagy száraz és konzervtápok kombinációját. Mindig konzultálhat állatorvossal, ha bizonytalan a macskája számára megfelelő eledel kiválasztásában. Figyelembe kell vennie macskája korát, aktivitási szintjét és súlyát is.

Az idősebb macskáknak kevesebb kalóriára van szükségük. Kevésbé aktívak, és anyagcseréjük lelassul. Az állatorvos javasolhatja, hogy váltson táplálékot, hogy macskája jóllakott maradjon, és minden szükséges tápanyaghoz hozzájusson. Ha nem biztos benne, próbáljon meg konzultálni egy állatorvosi táplálkozási szakértővel, hogy megállapítsa, mire van szüksége kedvencének.

A kiváló minőségű konzervtápok választása okos választás macskája egészsége és jóléte érdekében. A száraz kutyatápokkal összehasonlítva a konzervek tele vannak tápanyagokkal, és megelőzik a súlyos betegségeket. A prémium konzervek általában húst tartalmaznak első összetevőként, és nincsenek bennük mesterséges összetevők. Meg fog lepődni a különbségen!

Macskája etetésekor a fehérje, a zsír és a szénhidrátok megfelelő egyensúlya létfontosságú. A kiegyensúlyozott étrend elengedhetetlen macskája egészségének és hosszú életének biztosításához. A túlsúlyos macskáknál különböző egészségügyi állapotok alakulhatnak ki. Ezért fontos, hogy kövesse a macskaeledel címkéjén található adagolási ajánlásokat.

Kapcsolódó cikkek

Kerti programok, grillezés

Kerti programok, grillezés

Néhány ötlet kertünk, teraszunk berendezéséhez.

5 életviteli zöld tipp

5 életviteli zöld tipp

A környezetvédelem fontos. Minél zöldebben élünk, annál többet teszünk a természetért és a környezetünkért.