5 életviteli zöld tipp

Manapság egyre többen váltanak úgynevezett zöld életmódra. Ez nem csak a környezetünk védelmét, hanem a saját egészségünket is szolgálja. A zöld életmóddal sokat teszünk a földért, a környezetünkért és természetesen az egészségünkért is. A cikkben olyan tippeket olvashatsz, amelyeket egyszerű megvalósítani, nem kerül sok fáradtságba, költséghatékonyak, azaz gazdaságosak is. Mindig gondolj arra, amikor a zöld életmód szerint élsz, hogy csak ez az egy bolygónk van, és már az is segít, ha egy ember el kezd változtatni. A jó példa ugyanis ragadós.
5 életviteli zöld tipp

Élj zölden, ültess fákat!

A természet - és a környezetvédelemhez hozzátartozik, hogy minél több zöld, buja növényzet vesz bennünket körül. Sajnos, az emberiség egyre több erdőt írt és pusztít ki, ezért azzal is zöldebbek leszünk, ha mi magunk sok-sok fát ültetünk. Hiszen a fák oxigént termelnek, amely aztán az atmoszférába kerül. Ezzel a fák a légszennyezettség ellen védik a földet, hiszen a növények és a fák is nagyszerűen tisztítják a levegőt. Mindemellett a fák a talajeróziót is megakadályozzák, így pedig számos katasztrófát úszhat meg az emberiség. Nem mellesleg számos állatnak nyújtanak menedéket, ezért is kellene minél jobban óvnunk a természetet.

A környezetet DIY tisztítószerekkel is óvhatjuk

A háztartásban használt tisztítószerek is szennyezik a levegőt, így pedig az egészségünkre is károsan hatnak, hiszen okozhatnak rákos megbetegedést és légzőszervi betegségeket is. A káros vegyi anyagok helyet használjunk természetes tisztítószereket, például ecetet, citromsavat, szódabikarbónát, vagy illóolajokat, ezzel is védve mind a környezetünket, mind pedig az egészségünket.

Törekedj az újrahasznosításra

Az újrahasznosítás nem egy bonyolult dolog. Sok mindent magunk is újra tudunk hasznosítani. A kávézacc például remek lefolyótisztító lehet, így nem kell káros lefolyótisztítóra költenünk. De ha nem tudjuk, hogy mit és mire használjunk fel, akkor se dobjuk ki, hanem vigyük el a megfelelő helyre. Ma már a használt olajtól, a műanyag flakonig mindent le lehet, valahol adni. Mindenképpen ezt válasszuk és termeljünk minél kevesebb szemetet.

Használj természetes kozmetikumokat

A különféle bőrápoló termékek és kozmetikumok is sok olyan anyagot tartalmaznak, amelyek nagyon károsak az egészségre. Ilyen például a formaldehid, a triklozán, vagy a parabének. Ezek a toxikus anyagok még komoly hormonproblémákat is okozhatnak, nem beszélve a rákkeltő hatásukról. Miért ne készíthetnénk magunknak saját kezűleg kozmetikumokat? A szódabikarbóna például remekül elűzi a kellemetlen testszagot, míg a kókuszolajat használhatjuk hajápolásra.

A tiszta, friss víz kincset ér

Amikor zöld életmódról beszélünk, akkor bizony a vízre is nagyon vigyáznunk kell. A víz, mint ivásra a legalkalmasabb ital, egy kincs az ember életében. Éppen ezért nem szabad sem pazarolunk, sem pedig a vizet – tavakat, tengert, folyókat – szennyeznünk.

Kapcsolódó cikkek

Kerti padok a parkokban és a kertekben

Kerti padok a parkokban és a kertekben

A pihenés rendkívül fontos mindannyiunk számára. Elegendhetetlen tehát, hogy elegendő időt fordítsunk rá.

Etetési útmutató macskatulajdonosok számára

Etetési útmutató macskatulajdonosok számára

Könnyű összezavarodni azzal kapcsolatban, hogy mivel etessük macskánkat.

Íme pár remek ötlet a hulladék újrahasznosításához

Íme pár remek ötlet a hulladék újrahasznosításához

A hulladék egyre nagyobb gondot okoz, viszont, ha valaki szeret ebből új dolgokat alkotni, akkor itt az idő erre. Adunk pár tippet hozzá!