A világ leghíresebb borfesztiváljai

Ha a borra gondolunk, a világban számos jelentős esemény zajlik.
A világ leghíresebb borfesztiváljai

A legismertebb borfesztiválok Kaliforniában és Franciaországban találhatók, és évente több millió látogatót vonzanak. Ha azonban egy kevésbé ismert borvidékre szeretne ellátogatni, fontolja meg, hogy részt vesz egy helyi fesztiválon. A Marciac Jazz Fesztivál például a bort és a jazzt ötvözi. Más borfesztiválok konkrét szőlőfajtákra épülnek. A pinot noir az egyik legnépszerűbb, fesztiválok vannak Oregonban, Elzászban és a dél-afrikai Hemel-en-Aarde régióban. Még a rizlingnek is vannak fesztiválok, a Seattle Riesling Rendezvous-t minden harmadik évben rendezik meg.

A Primavera del Prosecco Superiore Veneto tartományban található, Greve in Chianti városában március 18. és június 11. között évente megrendezett borfesztivál. Ezen a borászati turisztikai látványosságon a fesztivál ideje alatt a világ minden tájáról származó borok széles választékát kóstolhatják meg a borbarátok. Greve in Chiantiban a fesztivál ideje alatt kulturális rendezvények teljes programját is megtartják. És ne hagyja ki a híres firenzei Prosecco Fesztivált sem, amelyet októberben tartanak.

Szlovénia legnépszerűbb borfesztiváljai közé tartozik a Zupska Berba fesztivál Pezinokban, a Kis-Kárpátok kisvárosában. A város pincészete évszázadok óta nemzeti büszkeségnek számít, és évente megrendezésre kerülő fesztiválnak ad otthont. A rendezvényen szőlőtaposás és szerb pop- és etno zenét felvonultató koncertek várják a látogatókat. A fesztivál központjában a város szökőkútja végeláthatatlan fényeket, úgynevezett "ruzica" bort ont.

A két legnépszerűbb borfesztivál az oregoni partvidéken található. A Newport Seafood and Wine Festival és az Astoria-Warrenton Crab and Wine Festival egyaránt a festői óceánparton található. Mindegyik fesztiválon művészeti és kézműves árusok, valamint rengeteg friss tenger gyümölcsei várják a látogatókat. Ha sokféle bort szeretne kóstolni, mindenképpen látogasson el mindkét fesztiválra. Biztosan emlékezetes élményben lesz része! De ne felejtsen el felelősségteljesen inni, és hozza magával a saját borospoharát.

A világ másik leghíresebb borfesztiválja a németországi Wiesbadenben megrendezett Rheingaui Borfesztivál. A borvidék a kiváló minőségű rizlingjeiről ismert, és ez a fesztivál étel- és borpárosításokat is kínál. A Rheingaui Borfesztiválra szóló belépőjegy tartalmazza az ingyenes szállítást a pincészethez és vissza, valamint egy pohár bort. Ez az esemény nyilvános, így mindenképpen szerezze be hamarosan a jegyét!

Az ország legrégebbi borfesztiválja Budapesten van. A fesztivál a néhai francia Bernard Loiseau séfnek állít emléket. A fesztiválon étel- és borpárosítások, mesterkurzusok és borvacsorák várják az érdeklődőket. A fesztiválnak a Constance hotelcsoport ad otthont, amely lenyűgöző pincékkel rendelkezik. A Constance Prince Maurice például impozáns borkollekcióval rendelkezik. A fesztivált minden évben ezen a helyszínen rendezik meg. Tehát, akár a fesztiválon szeretne részt venni, akár csak többet szeretne megtudni a szlovák borkultúráról, mindenképpen tervezze meg, hogy részt vesz a fesztiválon.

Szerző:

Kapcsolódó cikkek

Hova vidd el a párodat romantikázni nyáron?

Hova vidd el a párodat romantikázni nyáron?

Budapesti sétahajózás, szabadtéri koncert vagy egy különleges természetközeli szállás? Ha nem tudod, hova vidd párodat romantikázni nyáron, itt több tippet is adunk.

A világ leghíresebb borfesztiváljai

A világ leghíresebb borfesztiváljai

Ha a borra gondolunk, a világban számos jelentős esemény zajlik.